Özcan Deniz, Prestij Müzik döneminden yakın arkadaşı Mahsun Kırmızıgül’ün izinden giderek sinema filmi çekti. Filmine Kırmızıgül’ün yaptığı gibi yönetmen, yazar ve başrol oyuncusu olarak imza atan Deniz’e senaristinden itiraz geldi

Ünlü şarkıcı Özcan Deniz’in ilk sinema filmi “Ya Sonra”nın fragmanı ve afişine ismini ‘yazan - yöneten’ olarak yazdırması senarist Murat Gürvardar’ı kızdırdı. Senaryoyu Özcan Deniz’in anlattığı bir öyküden yola çıkarak kendisinin yazdığını belirten Gürvardar, avukatı kanalıyla ünlü şarkıcıya ihtarname gönderdi. Gürvardar 25 Şubat’ta gösterime girecek filmin jeneriği, afişi ve fragmanında senarist olarak ismine yer verilmemesi durumunda Deniz’e dava açmaya hazırlanıyor. Gürvardar, Deniz’in “Hikâye bana ait, çekerken de senaryoyu değiştirdim, eklemeler yaptım” dediğini ve kelime oyunu yaparak afişe kendi adını yazdığını ifade etti. Deniz’in aynı hikâyeyi kendisinden önce başka senaristlere de yazdırdığını ancak ortaya çıkan senaryoyu beğenmediğini belirten Gürvardar, çekim aşamasında da Deniz’in kendisini devredışı bıraktığını öne sürdü. 
Benzer bir durumu geçen aylarda Özcan Deniz’in yakın arkadaşı Mahsun Kırmızıgül de yaşamıştı. Kırmızıgül’ün yazan ve yöneten olarak ismini yazdığı “New York’ta 5 Minare” filminin senaryosunun aslında Sinan Çetin’e ait olduğu ortaya çıktı. Mahsun Kırmızıgül’ün 60 bin dolara senaryonun haklarını satın aldığını açıklayan Sinan Çetin ise “Mahsun senaryoyu benden satın aldı. Afişe benim adımı yazıp yazmamasının hiçbir önemi yok. Canı ne isterse onu yapabilir” demişti.

Hiç yorum yok: